η M ε γ α λ ύ τ ε ρ η Σ ο φ ί α Κ ρ ύ β ε τ α ι Σ τ η ν Α π λ ό τ η τ α Κ α ι Τ η ν Φ υ σ ι κ ό τ η τ α Τ ω ν Π ρ α γ μ ά τ ω ν . Δ ε ν Τ η ν Δ ι α κ ρ ί ν ο υ μ ε , Α κ ρ ι β ώ ς Ε π ε ι δ ή Ο λ α Ε ί ν α ι Τ ό σ ο Α π λ ά Κ α ι Φ υ σ ι κ ά .


19 Απριλίου 2007

s h o w m e t h e m o n e y !

Οι σκέψεις κάνουν πάρτυ στο κεφάλι μου.Για τη ακρίβεια τρέχουν και δεν τις φτάνω.Από το πρωί κάτι είχε η μέρα και τώρα το κεφάλι μου βουήζει απο όλα αυτά που γυρνάνε εκεί μέσα.Έκανα τώρα και μια βόλτα στον μπλογκόχωρο και απόγινα.

Και επιμένω εγώ και λέω: όλα είναι στην πραγματικότητα πολύ απλά και εμείς είμαστε απλά μαλάκες!Ναι το πιστεύω αυτό.
Ο άνθρωπος έχει πολύ δύναμη.Το έχει ξεχάσει όμως απο οτι φαίνεται ή φροντίσανε να μη του το μάθουνε ποτέ.
Προσωπικά δε βρίσκω νόημα σε θρησκείες και σε πολιτικές πίπες.Αυτά δε μου λένε τίποτα.Αυτό που κυβερνάει αυτό τον πλανήτη είναι το χρήμα.Μα και ποιός δεν το ξέρει άλλωστε?Όση στάχτη και να πέφτει στα μάτια, ε όσοι δεν είναι αφελείς πέρνουν πρέφα τι παίζει.
Οι πολιτικοί είναι απλά οι μαριονέτες και η βιτρίνα, αυτού του τέλεια οργανωμένου συστήματος, απλά για να απορροφάνε και να απασχολούνε την προσοχή του κοσμάκη και τις οποιεσδήποτε τάσεις εξέγερσης.
Έτσι ώστε να μπορούν οι εξυπνάκηδες απο πίσω να κινούν τους μοχλούς ανενόχλητοι
(Όταν στο μυαλό ενός ανθρώπου κυβερνάνε το μάρκετινγκ και το χρήμα, τότε είναι ικανός να κάνει οτιδήποτε, μεταμορφώνεται από άνθρωπος και γίνεται ένας σκλάβος του χρήματος.)

Βιομηχανίες τροφίμων, φαρμακοβιομηχανίες, καπνοβιομηχανές, αυτοκινητοβιομηχανίες, η βιομηχανία του ποδοσφαίρου, η τηλεόραση....

Και εμείς τους στηρίζουμε και τους υποστηρίζουμε, τους λέμε και μπράβο καμιά φόρα, άλλωτε πάλι μπορέι να τσαντιζόμαστε και να τους βρίζουμε αλλά το ξεχνάμε μετά από λίγο και πάλι απο την αρχή.Προφανώς εμείς συντηρούμε αυτό το σύστημα.Εμείς είμαστε το σύστημα.Απλά μας αρέσει να ρίχνουμε το βάρος σε άλλους γιατί δεν το αντέχουμε οι ίδιοι.Όπως και με τις θρησκείες.Ναι είναι θέλημα θεού να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.Και που καταστρέφεται αυτός ο γαμημένος πλανήτης θέλημα θεού είναι.Και που άνθρωποι στην Αφρική πεθαίνουν απο πείνα και αρρώστιες και που οι φαρμακοβιομηχανίες κάνουν τα πειράματα τους πάνω τους, θέλημα θεού είναι κι αυτό.

Έτσι και τώρα που ο πλανήτης καταστρέφεται δε φταίμε εμείς φταίνε οι άλλοι απο πάνω.Εγώ πως να φταίω άλλωστε, σπίτι-δουλειά-σπίτι, δεν καταστρέφω τίποτα.

Αυτοκίνητα, τηλεόραση, υπερκατανάλωση, τσιγάρα, φάρμακα, coca-cola, Mc Donalds, αλκοολ...και η λίστα συνεχίζεται.

Εμείς τα συντηρούμε όλα αυτά και όλα τα επακόλουθά τους.Και στο χέρι μας είναι λοιπόν να δώσουμε ένα τέλος στη μαλακία που μας δέρνει.

Το θέμα είναι οτι για να γίνει το οτιδήποτε χρειάζεται συνειδητοποίηση, αντίληψη και συνεργασία.Και μια στοιχειώδης ανθρωπιά.Και ποιός είναι διατεθιμένος να ξεβολευτεί λιγάκι γι αυτό?

3 σχόλια:

2Σx2 είπε...

Οι θρησκείες αποτέλουν διαχρονικά το ισχυρότερο άλλοθι της ανθρώπινης παράνοιας, το σύστημα θα αυτοκαταστραφεί όταν δε θα υπάρχει πια τίποτα άλλο για να εξαγοράσει.
Ως τότε μπορούμε να απολαύσουμε μια παγωμένη Coca-Cola όπως τα πρόβατα απολαμβάνουν το χορτάρι!
Cheers!

Ναυαγός είπε...

Η πλάκα είναι ότι μπορύμε να καταργήσουμε όλα αυτά, το χρήμα, τη ζήλια του χρήματος και παράλληλα να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά του υλικού πλούτου και περισσότερα ακόμα και όσοι επιζητούν τον πλούτο ακόμα περισσότερα.

Σου πω... στείλε μου e-mail, κάτι σου χρωστώ.

Unknown είπε...

biby cletus στείλε μου βιογραφικό για τη θέση του αποκλειστικού σπαμερ ευχαριστώ...

unlearn (όλα είναι στην πραγματικότητα πολύ απλά και εμείς είμαστε απλά μαλάκες!)
είναι άραγε;;
Προσωπικά δε βρίσκω νόημα σε θρησκείες και σε πολιτικές πίπες
βρίσκω το νόημα του κόσμου στο πρώτο, στο δεύτερο μαζί σου.