η M ε γ α λ ύ τ ε ρ η Σ ο φ ί α Κ ρ ύ β ε τ α ι Σ τ η ν Α π λ ό τ η τ α Κ α ι Τ η ν Φ υ σ ι κ ό τ η τ α Τ ω ν Π ρ α γ μ ά τ ω ν . Δ ε ν Τ η ν Δ ι α κ ρ ί ν ο υ μ ε , Α κ ρ ι β ώ ς Ε π ε ι δ ή Ο λ α Ε ί ν α ι Τ ό σ ο Α π λ ά Κ α ι Φ υ σ ι κ ά .


13 Φεβρουαρίου 2007

Music makes the world go round....


Ναι καμία αμφιβολία γι αυτό.

Χθες καθόμουν στο λεωφορείο και παρακολουθούσα τον κόσμο γύρω μου.Η μουσική φυσικά πλημμύριζε τα αυτιά μου και το χαμόγελο μόνιμο στα χείλη μου, παρά την κούραση και τη μουντίλα του καιρού.Και σκέφτομαι οτι δεν έχω επαφή με το περιβάλλον γύρω μου.Βλέπω στόματα να κουνιούνται αλλά δεν ακούω τίποτα, ο κόσμος γύρω μου μιλάει, ακούει, δείχνει, κι εγώ έχω δημιουργήσει έναν δικό μου κόσμο και δεν πέρνω χαμπάρι γύρω μου τι παίζει.Μπορεί ξαφνικά να αρχίσει όλο το λεωφορείο να τραγουδάει κι εγώ να μην ακούσω τίποτα!Ή μπορεί ξαφνικά να πει ο οδηγός απο το μικρόφωνο οτι είναι τρομοκράτης και έχει καταλάβει το λεωφορείο και θα μας ρίξει στη θάλασσα και πάλι να μην πάρω πρέφα.

Μπορεί βέβαια και απλά να συνεχίσει το ξανθό γκομενάκι μπροστά μου να χαζογελάει στο κινητό αερολογόντας με τη φίλη της, ο πιτσιρίκος δίπλα μου να συνεχίσει να ρωτάει πράγματα τη μαμά του και η ηλικιωμένη κυρία στο μπροστά μέρος του λεωφορείου να συνεχίσει να προσπαθεί να πιάσει κουβέντα με τη διπλανή της.

Κι εγώ συνεχίζω να κάθομαι με τα ακουστικά στα αυτιά και τις εικόνες στο κεφάλι κουνόντας το πόδι ρυθμικά.

Δεν ξέρω πόσο νορμάλ είναι αυτό....αλλά όταν νιώθω ότι παραχάνω την επαφή με τον κόσμο γύρω μου και οτι αυτό αρχίζει να με ενοχλεί, βγάζω τα ακουστικά και συγχρονίζομαι.

Πάντως το πρωί δεν μπορώ να βγω απο το σπίτι χωρίς μουσική στ'αυτιά μου.


Και βασικά μ'αρέσει να σκέφτομαι καμιά φορά οτι ο κόσμος γύρω μου ακούει κι αυτός αυτά που ακούω κι έτσι όλοι κινούμαστε με τη μουσική και όλοι ζούμε χάνοντας κάποιες από τις μίζερες στιγμές τις πραγματικότητας.
Και ξαναλέω....Τι θα ήμασταν χωρίς τη μουσική?!!!

5 σχόλια:

Ναυαγός είπε...

You said...
"Και ξαναλέω....Τι θα ήμασταν χωρίς τη μουσική?!!!"

...εξωγήινα όντα χωρίς αριστερό πόδι, αριστερό χέρι, αριστερό αυτί, αριστερό μάτι, δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο.
Η μουσική είναι περίπου ο μισός μας εαυτός.

unlearn... είπε...

Kai giati sugkekrimena ta aristera dhladh????

Ναυαγός είπε...

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν αν θυμάμαι καλά τη μουσική και την αντιλαμβάνονται σε σημεία του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου που είναι υπέυθυνο για όλη μας την αριστερή πλευρά.

Αν κάποιος δεν μπορεί να ακούσει μουσική συνήθως δεν μπορεί να έχει συναισθήματα (επίσης στο δεξί ημισφαίριο) και ίσως να μην μπορεί να χρησιμοποιεί καλά την αριστερή πλευρά (ανάλογα το μέγεθος της ζημιάς).

Πέρα όμως από τη νευροφυσιολογία χρησιμοποίησα το συμβολισμό για να συμφωνήσω στο ρητορικό σου ερώτημα. Άνθρωπος που δεν ξέρει να ακούει μουσική και δεν προσπαθεί, τι είναι, είναι άνθρωπος;

Estrella_ είπε...

Αν δεν υπήρχαν μουσική και χρώματα, η ζωη μου/σου/του θα ήταν άδεια..

unlearn... είπε...

Malista nauage mou....me kalupses plhrws.


Xwris mousikh kai xwris fws!
...tipota...

Giati xwris fws...den uparxoun kai ta xrwmata.