η M ε γ α λ ύ τ ε ρ η Σ ο φ ί α Κ ρ ύ β ε τ α ι Σ τ η ν Α π λ ό τ η τ α Κ α ι Τ η ν Φ υ σ ι κ ό τ η τ α Τ ω ν Π ρ α γ μ ά τ ω ν . Δ ε ν Τ η ν Δ ι α κ ρ ί ν ο υ μ ε , Α κ ρ ι β ώ ς Ε π ε ι δ ή Ο λ α Ε ί ν α ι Τ ό σ ο Α π λ ά Κ α ι Φ υ σ ι κ ά .


22 Φεβρουαρίου 2007

into the white.


(χθές)

Ήρθε λοιπόν κι ο χειμώνας.Άργησε αλλά ήρθε.Πάει τώρα μια εβδομάδα που η θερμοκρασία φλερτάρει με το μηδέν και απο οτι φαίνεται έτσι θα συνεχίσει για κάποιο διάστημα, μέχρι να έρθει η πολυπόθητη άνοιξη...ααααχχ!!

Τώρα λοιπόν επικρατεί το άσπρο.Στον ουρανό, στο έδαφος, παντού.Ένα πολύ λεπτό χιονάκι σκεπάζει τα πάντα και είναι τόσο όμορφη εικόνα το πρωί όταν ξυπνάς.Είναι μεν όλα άσπρα, αλλά δεν είναι και τελείως σκεπασμένα απο το χιόνι, είναι εν μέρη σκεπασμένα, ίσα ίσα ένα πολύ λεπτό στρώμα.
Είναι σαν να κάθεται κάποιος πάνω από την πόλη με ένα σουρωτήρι και να ρίχνει άχνη ζάχαρη!Ναι όπως κάνουμε στα κεϊκ!Ακριβώς έτσι είναι!Και είναι τόσο όμορφα...
Βέβαια όταν βγαίνεις έξω δεν είναι το ίδιο όμορφα γιατί ο αέρας φυσάει προς όσες περισσότερες κατευθήνσεις μπορεί ταυτόχρονα και αυτό δυσκολεύει και το περπάτημα και την ορατότητα και την κουκούλα να σταθεί στη θέση της.Μέχρι να έρθει το λεωφορείο έχεις γίνει άσπρος από τη μια πλευρά και το έχει στρώσει πάνω στην τσάντα σου.Γούστο έχει πάντως.


Και φοράω μουσικές των Βαλκανίων στα αυτιά μου και έτσι, με τρομπέτες και με τύμπανα, με ακορντεόν και βιολιά βγαίνω να αντιμετωπίσω το άσπρο και να εξοντώσω τη μελαγχολία που ήθελε να με κυριεύσει τις προηγούμενες μέρες. ΧΑ!


(σήμερα)

Σαν κάποιος να το παράκανε με την άχνη ζάχαρη το βράδυ….Φοράω τις γαλότσες μου και βγαίνω….και βουλιάζω!Τι ωραία!Κασκόλ μέχρι τη μύτη και κουκούλα από πάνω.Στη στάση κόσμος μαζεμένος.Εδώ λοιπόν όταν ρίχνει χιόνι, έστω και λίγο βρε παιδάκι μου δε χρειάζεται να γίνει καμιά καταστροφή, έχουν τη συνήθεια οι οδηγοί των λεωφορείων να απεργούνε!Ναι μωρέ διαμαρτύρονται στον καιρό, ξέρω γω, γουστάρουν πάντως να απεργούνε αμα έχει λίγο χιονάκι.Και καλά κάνουν δε λεω, δικαίωμα τους βρε αδερφέ, αλλά να μας το λένε κι εμάς να μην περιμένουμε κανά μισάωρο μες το κρύο.Αφού είδα λοιπόν όλο τον κόσμο μαζεμένο λεω να κάνω την έξυπνη και να πάω να πάρω το μετρό καλύτερα.Κόσμος κι εκεί.Ανακηνώσεις απο τα μεγάφωνα, τα τρένα έρχονται με καθυστερήσεις λέει και δεν πάνε σε όλους τους σταθμούς λόγω του χιονιού.Έρχεται τελικά το τρένο, στριμωχνόμαστε αλλά ούτε οι μισοί δεν μπαίνουν από όσους περιμέναν στο σταθμό.Εγώ πάντως μπήκα, και τι κατάλαβα που μπήκα…Είμαστε όλοι στιβαγμένοι σαν τις σαρδέλες μες το τρένο, με κλειστές τις πόρτες και το τρένο δε θέλει να κουνηθεί, αποφάσισε ξαφνικά να απεργήσει κι αυτό φαίνεται και να μας κρατήσει και για όμηρους.Αφού λοιπόν έχει περάσει κανά δεκάλεπτο που είμαστε μέσα και περιμένουμε υπομονετικά και έχω αρχίσει να νίωθω σαν το ψάρι μες τη γυάλα ή σαν τα εκθέματα στα μουσεία με τόσο κόσμο που ήταν στο σταθμό και μας κοιτούσε, και αφού έχω αρχίσει να βγάζω κασκόλ, γάντια κτλ γιατί έχω ανάψει, αρχίζει και ο μπροστινός μου να παθαίνει κρίση και να κουνιέται σπαστικά και τελικά μας σπρώχνει και πάει και κατεβάζει το μοχλό (αυτόν που είναι για περίπτωση κινδύνου μωρέ και δεν πρέπει να παίζεις μαζί του αλλιώς γιατί θα έχεις κυρώσεις από το νόμο) και ανοίγουν οι πόρτες!Μαγία!Κάποιοι αρχίζουν να φωνάζουν μπράβο, κάποιοι πεταγόμαστε έξω από το τρένο, άλλοι πάνε να μπούνε...επικρατεί ένας ψιλοπανικός γενικώς αλλά ο κόσμος το διασκεδάζει και γελάει.Έτσι.
Περνάω από τη στάση του λεωφορείου πάλι, ο κόσμος ακόμα περιμένει και έχει τριπλασιαστεί σχεδόν.Δεν πάω πουθενά λέω, θα πάω σπιτάκι μου και θα φτιάξω μια κανάτα τσάι.
Όχι για να μη νομίζουμε ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά και ότι μόνο στην Ελλάδα δε λειτουργεί τίποτα αμα ρίξει λίγο χιονάκι.
(Βέβαια πρέπει να πω οτι οι ποδηλάτες δε μασήσανε.Τι χιόνια, τι χιονοθύελες….ποδήλατο και πάμε!)

Into the white. XA!

4 σχόλια:

Ναυαγός είπε...

Αν σε πληρώνει ο Καρατζαφέρης για να πείς όλα αυτά τα άσχημα πράγματα για τους Ευρωπαίους, τι να πω;

Αφού ρε συ στην Ευρώπη όλα δουλεύουν ρολόι. Και το χιόνι διακοσμητικό είναι, στα ψεύτικα το ρίχνουν. Και οι απεργίες ανύπαρκτες.

Ξέρεις τι λέω καμιά φορά. Για την κατάσταση μας (στην Ελλάδα) δεν φταίει κανείς άλλος παρά η τζοχάδα που έχουμε μέσα μας, η αγένεια μας και η ημιμάθεια.

unlearn... είπε...

Αφού το λέω εγώ οτι είσαι ωραίος τύπος....!

Και αυτή η άτιμη η μιζέρια...και σίγουρα πολλά άλλα ακόμα.

Αλλά εσύ είσαι ωραίος τύπος αγαπητέ ναυαγέ.

nyctolouloudo είπε...

στη Δανία γίνονται απεργίες και τέτοια τρελά;
δεν το πιστεύω!!!!

unlearn... είπε...

Oudeis teleios!