η M ε γ α λ ύ τ ε ρ η Σ ο φ ί α Κ ρ ύ β ε τ α ι Σ τ η ν Α π λ ό τ η τ α Κ α ι Τ η ν Φ υ σ ι κ ό τ η τ α Τ ω ν Π ρ α γ μ ά τ ω ν . Δ ε ν Τ η ν Δ ι α κ ρ ί ν ο υ μ ε , Α κ ρ ι β ώ ς Ε π ε ι δ ή Ο λ α Ε ί ν α ι Τ ό σ ο Α π λ ά Κ α ι Φ υ σ ι κ ά .


19 Δεκεμβρίου 2009

Hopenhagen...


...ή αλλιώς φιάσκο.
Έληξε και η μεγάλη σύσκεψη της Κοπενχάγης για το κλίμα…Τόσα χρόνια προετοιμασίες στην πρωτεύουσα της Δανίας εν όψει της σύσκεψης και τόσα εκατομμύρια κορώνες…πεταμένα!
“Η Κοπενχάγη απογοητεύει παγκοσμίως” ο τίτλος σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Δανίας.
Λίγο πιο κάτω ο πρωθυπουργός της Δανίας δηλώνει: «Θα μπορούσε να είχε γίνει μια καλύτερη συμφωνία».
Εκπρόσωπος της Greenpeace Βρετανίας είπε: «Η Κοπενχάγη είναι απόψε ένας τόπος εγκλήματος, με τους ένοχους άντρες και γυναίκες να το σκάνε στο αεροδρόμιο».
Σε μια σελίδα της εφημερίδας όπου φιλοξενεί τα σχόλια των αναγνωστών η οργή και η απογοήτευση κυριαρχούν. Όλα τα σχόλια όσα έχω διαβάσει ως τώρα τα χώνουν τρελά στην κυβέρνηση της Δανίας και σε όλο το θέμα της σύσκεψης γενικότερα.
«Το μόνο που κατάφερε η Δανία είναι ένας μεγάλος λογαριασμός μετά από ένα μεγάλο φιάσκο», γράφει κάποιος.
Ένας άλλος γράφει: «Είναι κρίμα 30.000 άτομα να μεταφέρονται στην Κοπενχάγη μετά από χρόνια προετοιμασιών και να μην μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία»

Μέχρι κάποιο σημείο ήταν αναμενόμενο…Θέλω να πω πως είναι δυνατόν τόσοι πολλοί πολιτικοί να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν και ειδικά όταν ακόμα και σε μια τέτοια συνάντηση, που θα έπρεπε να κυριαρχεί το κοινό συμφέρον και οι αμερόληπτες αποφάσεις, και εκεί κυβερνάει το χρήμα. Και η μοίρα του ανθρώπου είναι αξιολύπητη. Οι φτωχοί ζητάνε περισσότερα και οι πλούσιοι θέλουν μοναχά να δώσουν λίγα.
Εντάξει δεν περίμενα και πολλά, αλλά περίμενα περισσότερα. Διατηρούσα κάποιες ελπίδες.
Κάποιοι λένε βέβαια, και έχουν δίκιο, πως η αλλαγή δεν μπορεί να έρθει από τη μια μέρα στην άλλη καθώς επίσης και ότι ίσως αυτό το φιάσκο της Κοπενχάγης να είναι ένα έναυσμα ώστε η σύσκεψη του χρόνου στο Μεξικό να επιτύχει περισσότερα.
Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να καταλήξει κάπου…εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πόσο σοβαρά είναι στην αλήθεια τα πράγματα και μέχρι πιο βαθμό μας δουλεύουν…

2 σχόλια:

negentropist είπε...

Τα πράγματα ίσως είναι σχετικά ξεκάθαρα, αγαπητή φίλη...

Δυστυχώς, μόλις το 4,5% του παγκόσμιου πληθυσμού, καταναλώνει περίπου το 22% της παγκόσμιας ενέργειας, δημιουργεί το 24% της παγκόσμιας ρύπανσης και έχει το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ !

Μη διατηρήσιμη στρέβλωση ...

Moonlight Serenade

Kαλές Γιορτές

:)

Σταύρος

unlearn... είπε...

Απογοητευτικά τα νούμερα αγαπητέ negentropist...
Η ελπίδα όμως δεν μπορεί παρά να πεθαίνει τελευταία!

Όπως και να χει...μια καλή νεα χρονιά εύχομαι και μια καλή δεκαετία!

:)