η M ε γ α λ ύ τ ε ρ η Σ ο φ ί α Κ ρ ύ β ε τ α ι Σ τ η ν Α π λ ό τ η τ α Κ α ι Τ η ν Φ υ σ ι κ ό τ η τ α Τ ω ν Π ρ α γ μ ά τ ω ν . Δ ε ν Τ η ν Δ ι α κ ρ ί ν ο υ μ ε , Α κ ρ ι β ώ ς Ε π ε ι δ ή Ο λ α Ε ί ν α ι Τ ό σ ο Α π λ ά Κ α ι Φ υ σ ι κ ά .


13 Ιανουαρίου 2008

*highlights*



*Με μεγάλη καθυστέρηση πήρα κι εγώ mp3 player για να μπορώ να κυκλοφωρώ ελεύθερα στους δρόμους.Ως τώρα ακουγα μουσική απο το discman μου, που έπερνε παρακαλώ και δισκάκια mp3 οπότε μια χαρά την έβγαζα.Στη δουλειά που ήμουν πριν τα χριστούγεννα, όταν έβγαλα το discman για να ακούσω μουσική, μια πιτσιρίκα δίπλα μου το είδε και αναφώνησε "ουάου ντίσκμαν!Πολύ old school!Δεν τα συναντάς συχνά πλέον".Στο άκουσμα αυτού του old school κάτι έγινε μέσα μου.Για μια στιγμή ένιωσα οτι μεγάλωσα.Για εκείνη τη στιγμή μόνο.Η αλήθεια είναι οτι ήμουν ικανή να κυκλοφωρώ ακόμα με το walkman μου, αλλά χάλασε κι αυτό κάποια στιγμή...Ενιγουέι, εκσυγχρονίστηκα κι εγώ...όχι για να μην είμαι old school (μα άκουσε εκεί old school!!) αλλά γιατί είναι πιο βολικό το μια σταλιά mp3 που χωράει στην τσέπη και μπορώ να ακούω πλέον ανετότατα και ανενόχλητα μουσική στη δουλειά και στο ποδήλατο και όπου γουστάρω.Χα!


*Χτες πήγα στα μαγαζιά.Έτσι για βόλτα.Και εκεί που έκοβα βόλτες στο πολυκατάστημα και χάζευα ακολουθόντας το κύμα του κόσμου που κινείται αποβλακωμένο στους ρυθμούς τις κατανάλωσης, βρέθηκα στο τμήμα με τα παιχνίδια.Και για κάποιο λόγο άρχισα να γουστάρω πολύ.Ένιωσα σαν......ε σαν παιδάκι μέσα σε παιχνιδάδικο!
Και μετά πήγα λίγο παραπέρα, στο τμήμα με τα παιδικά ρούχα.Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά τα παιδικά ρούχα είναι φοβερά!Ναι κι όμως κι όμως δεν σας κάνω καθόλου πλάκα.Πολλές φορές έχω βρεθεί εδώ πέρα να εύχομαι να βγάζαν τα ρούχα που βγάζουν για παιδιά και για μεγάλους.
Και μετά άρχισα να χαζεύω τα μωρουδίστικα.Ευκαιρία τώρα που έχει εκπτώσεις να κάνουμε καμιά αγορά μιας και έχουμε και τον ανηψιό στα σκαριά....σκέφτηκα.Ε λοιπόν πραγματικά νομίζω οτι εγώ έχω ενθουσιαστεί περισσότερο απο όλους.Πω πω θα γίνω πολύ χαζοθεία τη βλέπω τη φάση....
Ένιωσα πολύ χαζογκομενάκι εκεί μέσα πιάνοντας τον εαυτό μου σε κάποια φάση να κρατάω ενα τέτοιο ολόσομο φορμάκι, μωρουδίστικο, ξέρετε αυτά με τα κουμπιά, και να λεω "αχ τι γλυκό"....!!
Μετά άρχισα να νιώθω τα μητρικά ένστικτα να ξυπνάνε μέσα μου και ενθουσιαζόμουν με κάθε γαλάζιο ριγέ μπλουζάκι και κάθε ροζ με δαντελίτσες φουστανάκι.
Σοβαρά όμως τώρα αυτό το φορμάκι ήταν γαμάτο, είχε και βέσπες πάνω!Απίθανο!Οτι πρέπει για τον ανεψιό μου.
Λοιπόν θυμήθηκα κάτι που είπε κάποιος πρόσφατα.Μάλιστα.Ο Σ. νομίζω ήταν, κάπου εκεί στις γιορτές.Και είπε οτι είναι αυτή η λειτουργία στον εγκέφαλο που κάθε φορά που βλέπουμε κάτι σε μικρές διαστάσεις ή τελοσπάντων κάποια χαρακτηριστικά συγκεντρωμένα σε μικρή επιφάνεια, πέφτει η εντολή και μας κατακλύει αυτή η υπερευαισθησία και η γλυκήτητα.Ειδικά στις γυναίκες.Είναι λέει η φύση που προετοιμάζει για την μητρότητα.Κάπως έτσι...δεν μπορώ να το διατυπώσω καλύτερα αυτή τη στιγμή.


*Επέστρεψε ο συγκάτοικος.Ξαναβρεθήκαμε μετά απο επτά ολάκερους μήνες!Και ωραία είναι που είμαστε συγκάτοικοι και πάλι.Επανερχόμεθα στους ρυθμούς μας.Όταν συναντάς κάποιον μετά απο καιρό βλέπεις και συνειδητοποιείς τις αλλαγές.Βλέπεις, όχι μόνο το πόσο άλλαξε ο άλλος το διάστημα που έχεις να τον δεις, αλλά και το πόσο άλλαξες εσύ μέσα σε αυτό το διάστημα.Ωραίο να γνωρίζεις τον εαυτό σου μέσω των άλλων...

...Και ο καιρός περνάει...we like...yes indeed!


*Και βρίσκομαι πάλι να ψάχνω για δουλειά.Μόνιμη και απογευματινή αυτή τη φορά μιας και βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νεας ενδιαφέρουσας αρχής.Και πολύ γουστάρω αυτή τη φάση και αυτή τη χαλαρότητα.Αυτή την απλότητα που κυριαρχεί εδώ πέρα.Ακόμα και όταν πρόκειται για δουλειά.Αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου απλωμένες τις πιθανότητες και περιμένω να δω ποια θα διαλέξω, ή πιο σωστά ποια θα με διαλέξει...Απο το να δουλέψω στον κορυφαίο φούρνο-ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, μέχρι να δουλεύω σαββατοκύριακα σε ενα μουσείο, ή σέρβις σε δεξιώσεις, ή μόνιμη δουλειά στο ταχυδρομείο, ή ..., ή ...., ή .....Ότι θες...και πολύ μ'αρέσει αυτή η ακομπλεξάριστη αντιμετώπιση της εργασίας σε τούτο τον τόπο.Είτε καθαρίζεις σπίτια, είτε οργανώνεις εκθέσεις τέχνης, είτε πακετάρεις ρούχα σε μια αποθήκη, είτε είσαι ο διευθυντής μιας εταιρείας....ενα και το αυτό.Η δούλειά δεν είναι ντροπή και η δουλειά δεν σε καθορίζει σαν άνθρωπο.Είσαι άνθρωπος και είσαι αυτός που είσαι ανεξαρτήτως αν καθαρίζεις σκάλες ή σκαλίζεις σημαντικά έγγραφα σε ενα γραφείο.So simple!


*Voz interior.Κάπως έτσι.Και το μέλλον διαγράφεται μοναδικό.Κύματα πολύχρωμων ουράνιων τόξων με καταλαμβάνουν για ακόμα μια φορά.Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση αλλά δε με πολυνοιάζει.Εγώ γουστάρω.Γιες άι ντού!Ντου απο παντού.Χεχε.Κάποια στιγμή έγινε το κλικ και ηρέμησα.Έτσι απλά.Το θυμάμαι πεντακάθαρα.Ήταν μια μέρα που ξύπνησα συγχησμένη και μες τα νεύρα.Το μεσημέρι έριξα εναν υπνάκο και το απόγευμα ξύπνησα άλλος άνθρωπος.Το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει και τα θέλω και τα δεν θέλω είχαν μπει στη θέση τους και είχαν παρουσιαστεί εκεί μπροστά μου ξεκάθαρα.Και το θέμα έχει ως εξής.Αποδοχή, οργάνωση και ηρεμία.Και όλα θα γίνουν.Το πιστεύω γιατί το θέλω.Και αφού το θέλω....λαλαλαααα!!!


Η ζωή είναι ωραία πράγματι και το γκρίζο του χειμώνα δεν θα περάσει αυτή τη φορά.Αυτή τη φορά το φωτίζουμε οσο καλύτερα γίνεται...απο μέσα.


Για ακόμα μια φορά....unlearn απο τη λαλαλαland.


χοχοχο!!!

15 σχόλια:

Nenyaki : ) είπε...

Καιρός ήταν να κάνω και εγώ ένα σχολιάκι, πιο πολύ για να πω "γειά" :) (είχα να σου γράψω ένα από τον Μάϊο μεριά, χεχε :) ).

Κόλλησα λίγο σε αυτό που είπες:
Και πολύ γουστάρω αυτή τη φάση και αυτή τη χαλαρότητα. Αυτή την απλότητα που κυριαρχεί εδώ πέρα.
...
...και πολύ μ'αρέσει αυτή η ακομπλεξάριστη αντιμετώπιση της εργασίας σε τούτο τον τόπο.


Δεν είναι καταπληκτικό?
Θα ήθελα να προσθέσω ότι μου αρέσει αυτή η ακομπλεξάριστη αντιμετώπιση των πάντων σε αυτόν τον τόπο*!!!
Από την δουλειά που θεωρείται κάτι 'μεγάλο', μέχρι το τι θα βάλεις και θα βγεις έξω.
Γουστάρεις να βάλεις γούνα και από κάτω φόρμα λαχανί και μπότες με σπιρούνια? μαγκιά σου!!!
Κανένας δεν θα σε κόψει ψιλά-χαμηλά, όχι μόνο από ευγένεια, αλλά επειδή δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το κάνει!!!
Τι πιό λογικό...

Καλά να περνάς :)

* εεε Σουηδία είμαι εγώ, άρα σαν "τόπο" θεώρησε την Σκανδιναβία

roadartist είπε...

Καλημέρα, καλώς σε βρήκα! Ανταποδίδοντας την επισκεψη σου στο 'σπιτι' μου :) περασα απο τα μερη σου.. Μου αρεσε πολυ το blog σου, νομιζω οτι θα εχουμε να πουμε αρκετα εμεις :) εφοσον κ εγω unlearn δηλωνω.. :)

maria λεμονατη! είπε...

πολλα ωραια και καλα στα μερη σας κοριτσια (βαζω μεσα και την nenyaki)

το μονο που με κανει να γυρναω το κεφαλι μου δεξια και αριστερα με καποια επιφυλαξη ειναι αυτο που ειδα το ενα σαβββατο που εμεινα στην κοπενχαγη με τη κουλτουρα του ποτου
μου θυμισε τη διασκεδαση στην αγγλια που τοσο με απωθει
χωμα ταβλα στα πατωματα
μπορει και να ετυχε και να εχω λανθασμενη εικονα

πειτε μου δυο λογακια αν θελετε για το θεμα να σχηματισω καλυτερη εικονα...

και βεβαια ακομα κι αυτο να ισχυει τα καλα ειναι τοσο ουσιωδη...η ελλειψη κομπλεξ ειναι the stairway to liberty!

οσο για τα μωρουδιακα καλα σου ειπε ο φιλος σου...ορμονες, παντου ορμονες, ντου απο ορμονες παντου!

Unknown είπε...

Σταμάτα ρε unlearn τις περιγραφές..ζηλεύω

(όχι όχι, mp3 έχω.. και φορμάκι παιδικό με βέσπες)

unlearn... είπε...

nenyaki...

Χε χε καλως την και πάλι.

Ναι είναι υπέροχο πραγματικά.Αυτό το συναίσθημα της απλότητας που κυριαρχεί στον αέρα είναι μοναδικό.

Σε χαλαρώνει και σου επιτρέπει να ασχοληθείς με άλλα πράγματα απο την καλιέργεια των κόμπλεξ, πιο ουσιαστικά.

Εγώ εδω πέρα χαλαρώνω και βρίσκω τον εαυτό μου.Και ολα είναι πιο εύκολα...

Πραγματικά δεν ξέρω πως θα είναι όταν αποφασίσω να φύγω απο εδώ...αλλά σίγουρα αυτός ο τρόπος ζωής και αυτή η απλότητα θα μου λείψει πολύ στην καθημερινότητα μου.

Θυμάμαι κάτι που είχα διαβάσει σε ενα ποστ σου κάποια στιγμή που πολύ μου άρεσε...Δεν το θυμάμαι τώρα ακριβώς...ήταν παλιά, εκεί που θα ξεκινούσες τη δουλειά και ήταν κάτι που είχε πει μια διευθύντρια σε σχέση με την αντιμετώπιση των φοιτητών....θα το βρω και θα το γράψω γιατί πολύ μου άρεσε!

Να περνάς καλά κι εσύ!
Τα φιλιά μου στη Βενετία του βορρά :)

unlearn... είπε...

roadartist...

Καλώς ήρθες λοιπόν!
Πολύ χαίρομαι που δηλώνεις κι εσύ unlearn...Τέτοιες γνωριμίες είναι πάντα ενδιαφέρουσες και ευχάριστες ;)
Χεχε...λαλαλααααα

* * *

μαριώ λελελεμονάτο...

Πολλά ωραία και καλά δε λες τίποτα!Χοχοχο!!

Χμ ναι το θέμα που θέτεις είναι....ενα θέμα!
Είναι κι εμένα απο τα ουσιαστικά μου προβληματάκια εδώ πέρα.Η διασκέδαση της ελλάδας πολύ μου λείπει, ακριβώς γιατί πιστεύω οτι κάπου το χάνουν εδώ πέρα.Τα σαββατόβραδα τα αποφεύγω γενικώς...αν και να σου πω την αλήθεια ακόμα και στην αθήνα τα αποφεύγω!

Πιστεύω οτι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα εδώ πέρα απο οτι στη Σουηδεία...Ακόμα θυμάμαι τις εξόδους όταν έμενα στοκχόλμη σαν εναν εφιάλτη.Οι σουηδοί δεν το χουν καθόλου με το ποτό....ακόμα κι εδώ τους έχουν σαν το κακό παράδειγμα και όλο γκρινιάζουν για τους σουηδούς που έρχονται εδώ και τα πίνουν και δεν ξέρουν τι κάνουν και πέφτουν στη θάλασσα και τέτοια.

Παρόλαυτα δεν πιστεύω οτι είναι σαν την αγγλία...Όχι τόσο χάλια.
Εδώ τουλάχιστον μπορεί να είναι πολύ καλά αν ξέρεις που να πας.Το θέμα είναι αυτό νομίζω.Όπως και σε όλες τις πόλεις σχεδόν...αν ξέρεις που να πας υπάρχουν φοβερά μέρη και με πολύ ωραία άτομα, χωρίς όλη αυτή την παρακμή του αλκοόλ.
Το κέντρο πχ το αποφεύγεις...οι πεζόδρομοι εκεί στο κέντρο με τα μαγαζιά είναι ενα μεγάλο χ.Ποτέ των ποτών!Εγω καμιά φορά προτιμάω να κάνω ολόκληρο κύκλο για να γυρίσω σπίτι το βράδυ απο το να περάσω απο την πλατεία του δημαρχείου για παράδειγμα και να μου χαλάσει τη διάθεση η θεα όλων αυτών των μεθύστακων που κυκιούνται στους δρόμους.
Απαπαπαααα...

Χε...ελπίζω να σε διαφώτισα...έλα να σε κάνω εγώ μια βόλτα στην Κοπενχάγη να τη δεις με άλλο μάτι ;)

unlearn... είπε...

*κυλιούνται στους δρόμους....ήθελα να πω

επίσης αυτό το the stairway to liberty που είπες πολύ μου άρεσε!

* * *

Α ο ζηλιαροναρίτας!

χοχοχο!!Έλα μωρε τι ζηλεύεις τώρα δηλαδή? (χεχεχε)
(κάτι δε λένε γι αυτούς που ζηλεύουν?....ή για αυτούς που γαργαλιούνται είναι?....χμ)

Έλα τώρα αλήθεια έχεις φορμάκι με βέσπες?Έλα αποκλείεται έτσι το λες για να ζηλέψω εγώ ε?Έλα πες τα όλα πονηρέ ναρίτα!!

maria λεμονατη! είπε...

ευχαριστω για την σουπερ ξεναγηση ulearn
μπορω να καταλαβω τι εννοεις
εμεις πηγαμε σε ενα τζαζαδικο και ηταν πολυ ωραια αλλα σαν τουριστες που ημασταν μετα γυρισαμε απο το κεντρο...
παντως μας εκανε εντυπωση η κοπελια που ρωτησαμε στο καφε να μας κατατοπισει για κανενα καλο τζαζαδικο και μας ειπε οτι δεν ξερει προτεινοντας την απεναντι παμπ
:0

αχ ωραιες αναμνησεις μου ξυπνας
με την πρωτη ευκαιρια θα ξαναρθουμε
!
:)

χαχα τωρα θυμηθηκα να μιμουμαι τη γοργονα περνοντας ποζα και απο πισω περνουσε ενα πλοιαρακι με τουριστες
ενας την ειχε πεταξει εξω και ουρουσε (!) μες τη θαλασσα
:p
ειναι τρελοι αυτοι οι τουριστες

θυμαμαι τα θαλασσια ταξι
τι ωραια
!

θυμαμαι τους φρουρους της βασιλισσας που πεταχτηκαν μες το σκοταδι απο τη γωνια
!

maria λεμονατη! είπε...

να και το λαθος...αλλα τα λαθη πολλες φορες μαρεσουν γιατι ανοιγουν οριζοντες...να, οπως τωρα...to ulearn μου θυμισε το u turn
ωραιο εργο
!

maria λεμονατη! είπε...

στο δευτερο σχολιο που εγραψα διορθωνοντας το λαθος του πρωτου σχολιου εκανα κι αλλο λαθος
σισυφιες κατακλυσμιασεις
ααα
φευγω οσο ειναι καιρος
...

Nenyaki : ) είπε...

unlearn το ποστάκι είναι το
http://nenyaki.blogspot.com/2007/11/blog-post_20.html

να είσαι καλά!
να τα λέμε πιο συχνά από εδώ και πέρα :)

---

maria λεμονατη! Νομίζω τα είπε όλα η unlearn...
Όλη η καλή γνώμη που σχηματίζεις για τους Σουηδούς, μπορεί να αλλάξει τελείως μέσα σε ένα Σάββατο βράδυ...

Ειδικά αν πάρεις ένα από τα τελευταία τραίνα κατά τις 3-3.30, τότε βλέπεις άτομα να τρικλίζουν και να ξερνάνε, να έχουν λιποθυμήσει και να είναι κάτω στην άκρη του σταθμό, το τραίνο να μυρίζει μπύρες με τα μπουκάλια να κόβουν βόλτα στο βαγόνι και άλλα παρόμοια...
πολύ χάλι, ειλικρινά... δεν ξέρω γιατί είναι όλοι έτσι αλκοόλες...
Δεν το καταλαβαίνω...
Αλλά το θέμα είναι ότι δεν είναι τύφλα μόνο άτομα μικρά* σε ηλικία που λες "ε, χαζά είναι, ήθελαν να το παίξουν μεγάλα και ίπιαν μερικές μπύρες παραπάνω για 'μαγκιά' ", αλλά άτομα κουστουμάτα ή 40άρηδες κτλ κτλ.

Το "καλό" (αν υπάρχει καλό) στην υπόθεση είναι ότι δεν σε πειράζουν. Το πολύ πολύ να αρχίσουν να σου μιλάνε...

Έτσι και εγώ αποφεύγω να βγαίνω Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και αν βγω, κοιτάω να γυρίσω νωρίς σχετικά πριν αρχίσει και ξεφεύγει το θέμα...
Άρα βλέπω τα Σουηδάκια μόνο τις πρωινές ώρες μέσα στην εβδομάδα και κρατάω μόνο την καλή τους εικόνα :)
(τραγικό in a way...)


* το 'μικρά' είναι σχετικό, μιας και εδώ απαγορεύεται να πίνουν άτομα κάτω των 21 -αν δεν κάνω λάθος-, πράγμα το οποίο το σέβονται και το εφαρμόζουν κιόλας (εννοώ όχι όπως στην Ελλάδα που υπάρχει η πινακίδα "απαγορεύεται η είσοδος/σερβίρισμα αλκοόλ σε άτομα κάτω των 18" καθαρά για τυπικούς λόγους).
Έτσι όταν πάρεις ένα ποτάκι, πρέπει να έχεις και την ταυτότητά σου παραμάσχαλα για να επιβεβαιώσεις την ηλικία σου και να στο δώσουν :)

εεε... αυτά :)

Ανώνυμος είπε...

απο την αρχη μεχρι το τελος αυτο το ποστ ειναι γεματο νοημα, unlearn!! μου αρεσει που σαι χαλαρη! και για τη δουλεια και για τ αθελω, και για ολα!!! μια ερωτησουλα μονο: γιατι απογευαμτινη η δουλεια???

patsiouri είπε...

Βρε στρώσου σπίτι να κάνεις κανα παιδί λέω'γω που μου θές και δουλειές! Ήλθεν η ώραν σου!

unlearn... είπε...

nenyaki...

Α μπράβο αυτό είναι!
Εκεί που λέει "Οι φοιτητές είναι το μέλλον και θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που αντιμετωπίζονται με σεβασμό!"
Αυτό ακριβώς!Πολύ γούσταρα όταν το διάβαζα...
Οι άνθρωποι ξεκινάνε σωστά απο τις βάσεις γι αυτό είναι μπροστά.....Όταν το καταλάβουν αυτό στην Ελλάδα τότε μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για μέλλον.Αλλά μέχρι να γίνει αυτό.....Κλαύτα Χαράλαμπε...που λένε!Χεχε.

Α ναι και στη Σουηδεία απαγορεύεται να σερβίρεις αλκοόλ σε άτομα κάτω τον 18 και μόνο όποιος έχει κλείσει τα 21 μπορεί να αγοράσει αλκοόλ (απο τις κάβες δλδ...).Επίσης τα περισσότερα κλαμπς έχουνε είσοδο για ανω των 21 και πολλά ακόμα για άνω των 23!
Οπότε και να θες να ξεφύγεις και να ξεσαλώσεις δεν είναι και εύκολο μιας και δεν έχεις και πολλές επιλογές...
Έτσι εξηγείται βέβαια και το πως ξεσπάνε αργότερα και βλέπεις τέτοιες καταστάσεις που περιγράφεις τα Σαββατόβραδα.Ε με τόσες απαγορεύσεις και τόση κατάθλιψη στον αέρα πως να μην παρανοήσεις και να μην γίνεις αλκοολικός!

(πωπω έχουμε λύσει το κυπριακό εδώ στα σχόλια ε...το μεσοσκανδιναβικό μάλλον....χεχε nice nice!)

:)))

unlearn... είπε...

dear lifewhispers...

Χεχε χαίρομαι που σ'αρέσει.Κι εμένα μ'αρέσει που είμαι χαλαρή...επιτέλους!Χοχοχο

Και μια απαντησούλα: πολύ απλά γιατί θα ξεκινήσω κάτι μαθήματα τα πρωινά και έτσι μου μένουν μόνο τα απογεύματα και τα σ/κ για να βγάζω το ψωμί μου...

* * *

πατσιούριον...

Λες εσύ ε?Κάτσε τώρα μη με ψήνεις γιατί δε θέλω και πολύ...
Βεβαία υπαρχεί και ένα βασικό θέμα που ονομάζεται άντρας...όταν βρεθεί βλέπουμε.

Μα κάτσε καλέ μικρή είμαι ακόμη!Χιχιχι!