η M ε γ α λ ύ τ ε ρ η Σ ο φ ί α Κ ρ ύ β ε τ α ι Σ τ η ν Α π λ ό τ η τ α Κ α ι Τ η ν Φ υ σ ι κ ό τ η τ α Τ ω ν Π ρ α γ μ ά τ ω ν . Δ ε ν Τ η ν Δ ι α κ ρ ί ν ο υ μ ε , Α κ ρ ι β ώ ς Ε π ε ι δ ή Ο λ α Ε ί ν α ι Τ ό σ ο Α π λ ά Κ α ι Φ υ σ ι κ ά .


13 Μαΐου 2007

5 μουσικές στιγμές λοιπόν...


Εδώ και μέρες με έχει προ(σ)καλέσει η σοκολατ-ίον να ανασκαύσω τις μουσικές μου και να επιλέξω πέντε κομμάτια.Πέντε!!!Πολύ δύσκολο.Ουφ!Αν μου λέγατε να επιλέξω πέντε κομμάτια απο κάθε ήπειρο κάτι θα γινότανε.Πέντε ποστ με μουσικές ακόμα καλύτερα!Πέντε κομμάτια όμως δυσκολεύομαι...δεν μπορώ να ξεχωρίσω τη μουσική, ούτε να την περιορίσω...και είπαμε δυσκολεύομαι και με αυτά τα αγαπημένα...Γι αυτό λοιπόν θα κάνω κάτι λιγάκι πιο εύκολο και θα επιλέξω πέντε συναυλίες που κατέχουν μια καλή θέση στις όμορφες δυνατές μνήμες μου.Ένα top 5 συναυλιών και με τα κομμάτια τους λεπόν...

  • Αθήνα - Θέατρο Βράχων 2004 (ε?2004 δεν ήτανε?ή το 03?): Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Γιάννης Αγγελάκας...μια παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή που όλα αυτά τα χρόνια έχει το σεβασμό μου και τον γουστάρω πολύ είναι ο Γιάννης Αγγελάκας.Απο τις Τρύπες που χτυπιόμουνα μικρή στις συναυλίες και ένιωθα τα κομμάτια τους να μου μιλάνε, μέχρι σήμερα με τα μπαγλαμαδάκια του και τα λαούτα του.Απο όλα αυτά τα χρόνια που τον παρακολουθώ όμως, η πιο δυνατή στιγμή που μου έχει μείνει είναι σε αυτή τη συναυλία με τον Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων, που ανάμεσα στις μουσικές του Θανάση, σηκώθηκε ο Αγγελάκας και τραγούδησε τη "Γιορτή" και με ταξίδεψε χρόνια πίσω...επειδή είμαι και ευσυγκίνητη αν θυμάμαι καλά είχα βουρκώσει κι όλας.Χοροπηδούσαν πίσω απο τον Αγγελάκα όλη η μπάντα του Θανάση, χοροπηδούσα κι εγώ απο κάτω, βουρκωμένη.Τι ωραία...Έχει μείνει στο μυαλό μου σαν μια από τις πιο όμορφες συναυλίες αυτή...


  • Μαλακάσα 2004: Pixies ...τι να πει κανείς...Θυμάμαι τα άσπρα φώτα να φωτίζουν την φιγούρα της Kim Deal και των υπολοίπων και τα δέντρα απο πίσω και κάπου εκεί μπροστά κι εγώ να χτυπιέμαι με ένα χαμόγελο ευτυχίας στα χείλη.Όλο το βράδυ περίμενα να ακούσω το "Where is my mind", το οποίο τελικά δεν το παίξανε και αργότερα έμαθα απο ένα γνωστό οτι είχαν σκοπό να το παίξουν τελευταίο αλλά τους κατεβάσανε απο τη σκηνή γιατί τέλειωσε ο χρόνος που είχε προγραμματιστεί να παίξουν! (αν είναι δυνατόν!)


  • Αγγλία - Rye 2004: Love - Arthur Lee. Απο τις πιο χαρούμενες συναυλίες ίσως.Ανάμεσα σε ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων, όλοι με ένα χαμόγελο στα χείλη να λικνίζονται στους ρυθμούς του "Alone again or" και να νομίζεις οτι δεν υπάρχει τίποτα πέρα απο αυτή τη στιγμή.Μαγικό συναίσθημα...το θυμάμαι ακόμα σαν σε όνειρο...


  • Αθήνα - Gagarin 2004: Skatalites!!! Μεγάλες στιγμές λέμε όμως!Απο τα πιο αγαπημένα μου συγκροτήματα και πραγματικά πραγματοποιήθηκε μια επιθυμία μου και ένιωσα πολύ τυχερή που κατάφερα να τους δω live.Ιστορία.Με αμυγδαλίτιδα εγώ και μόλις είχα χάσει και ταξίδι για Αυστραλία, αλλά τίποτα δε με ένοιαζε...χόρευα το "Guns of Navarone" με τους παπούδες στη σκηνή και απλά ήμουν γεμάτη!Λαλαλαααα....!


  • Αθήνα - Gagarin 2006: The Wailers. Στην κορυφή της λίστας των συναυλιών που θα ήθελα να είχα παρακολουθήσει αν μπορούσα είναι και μια του Marley.Πραγματικά αν μπορούσα να κάνω ένα ταξίδι στο χρόνο νομίζω οτι θα ήταν απο τα πρώτα πράγματα που θα έκανα.Τουλάχιστον όμως είδα τους Wailers έστω και με τη μορφή που έχουν σήμερα και άκουσα live το "No woman no cry".....

Ορίστε λοιπόν πέντε συναυλίες και πέντε κομμάτια....τώρα βέβαια πήρε φόρα το πρόγραμμα ανασκαφής αναμνήσεων και άντε να το σταματήσεις....θα μπορούσα να συνεχίσω έτσι για ώρες......σταματάω όμως.

Τώρα που τα ξανακοιτάω σχεδόν όλα το 2004 ήτανε...κοίτα να δεις.Γενικώς ήταν χρονιά "σταθμός" το 2004 τώρα που το σκέφτομαι.Πωπω πατήστε καλέ το κουμπί κάποιος να σταματήσει αυτό το πράγμα να με βομβαρδίζει αναμνήσεις!


Α!Προσθέτω και ένα κομμάτι bonus εκτός συναυλιών και το τοποθετώ και στο ποδκάστιον να παίζει, γιατί μπορώ να πω οτι είναι ένα απο τα κομμάτια που έχω αγαπήσει πολύ και πραγματικά δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές το έχω ακούσει...το Rapunzel των Novak...


Εαν θέλει κάποιος να συνεχίσει τις ανασκαφές ανασύροντας 5 κομμάτια "αγαπημένα" (χεχε) είναι ευπρόσδεκτος....εγώ θα έλεγα έτσι ενδεικτικά τους i döda vinkeln, siddhartha, μαρία λεμονάτη, iro***, pølsemannen και troll...αλλά...λαλαλααα....



19 σχόλια:

maria λεμονατη! είπε...

η γλυκια αλυσιδα συνεχιζεται! θα ανταποκριθω με μεγαλη χαρα στην προ(σ)κληση σου unlearn αλλα οπως θα ειδες φανταζομαι στο ηλεκτρονικο μου σπιτι εχουμε ξεσηκωματα (τα χαλια χιχιχι) και θα λειψω απο την μπλογκοσφαιρα για καποιο διαστημα. δεν ξεχνω ομως. θα ερθει το σχετικο ποστ σαν το παλιο κρασι...
φευγω με εικονες απο συναυλιακες αναμνησεις...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!

O Αγγελάκας είναι κατά τη γνώμη μου ότι καλύτερο υπάρχει μουσικά αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα! Οι δε συναυλίες με τους Επισκέπτες είναι κορυφαίες (έχω πάει σε τρεις...την τελευταία πριν μια βδομάδα! ;))

Την Γιορτή μπορεί να μην την παίζουν, αλλά θυμόμαστε λίγο τα παλιά με το "Ακούω την αγάπη" και το "Θ'ανατέλλω"! ;)

Ά, και μην το ξεχάσω! Όταν βρεις τη μηχανή του χρόνου, δεν πιστεύω να μη δεν κρατήσεις μια θέση και για μένα?!? Θέλουμε κι εμείς Bob Marley! ;)

Thanks για την ευγενική "πάσα" με τα τραγούδια!

Αλλά, άντε τώρα να πάω να διαλέγω 5...Με 25 κάτι γινόταν! Θα το επιχειρήσω λίαν συντόμως... :)

CrazyCow είπε...

Είμαι λίγο ουδέτερος όσο αναφορά την πρώτη συναυλία... στα υπόλοιπα απλά βγάζω το καπέλο μου και δίνω ένα μεγάλο respect για το rapunzel γιατί ανατριχιάζω κάθε φορά που το ακούω!!! Καλή εβδομάδα unlearn μου με όσα πιο πολλά λαλαλαα μπορείιιιιιιιιιιιιις!!!!!

unlearn... είπε...

μαρία λεμονάτη!...χεχε με την ησυχία σου...καλό ταξίδιιιι!!!

***

i döda vinkeln...haløj!Κοίτα... η αλήθεια είναι οτι η Ελλάδα έχει πολύ καλούς μουσικούς και πολύ καλές μουσικές αντίστοιχα..αλλά ναι στο είδος του ο Αγγελάκας είναι μοναδικός!Να σου πω την αλήθεια με τους επισκέπτες δεν έχω καταφέρει να τον δω ακόμα...αλλά ελπίζω τώρα που θα κατέβω να πετύχω τίποτα καλό...

Χεχε οκ,όταν βρω τη μηχανή του χρόνου θα σε πάρω μαζί μου ;)

Ναι ασε αυτό με τα 5 πολύ δύσκολο!Αφού εγώ ήμουν όντως έτοιμη να γράψω 25 αλλά τελικά βρήκα τη λύση με τις συναυλίες...λαλαλααα...!

***

Λαλαλαααααα...!!!Το rapunzel είναι απίστευτο κομμάτι πραγματικά ρε γαμώτο...κι εγώ κάτι παθαίνω κάθε φορά που το ακούω.Στο αφιερώνω λοιπόν τρελοαγελαδίτσα μου!Σε σένα και στο Narita (χεχεχε)...Καλή εβδομάδαααααλαλαλααα!!!

iro* είπε...

Να σου πω την αληθεια, κατι παρομιο ειχα ξανακανει, σε ενα post στις 02/04/07.. Αλλα απο τοτε αλλαξαν τα δεδομενα (οχι πολυ), κ η διαθεση (πολυ, ευτυχως!!) οποτε μπορω να το ανανεωσω!!! Τιμη μου, θα το κανω συντομα!!!
-Ασχετο, αλλα στις 29 ερωτησεις, μολις διαβασα τις απαντησεις σου κ εχουμε πολλες ιδιες ρε συ!!! Θελεις να γινουμε φιλεεεεες???? :):)
***

iro* είπε...

παρομοιο ηθελα να πω, οχι παρομιο!!
:p
***

unlearn... είπε...

***χιχιχι...ναι αμέ!!!
Λαλαλααα....!!

:)))

ion είπε...

αααχχχ...συναυλίες..πράγματι χαρούμενο unlearn οι στιγμές αυτές δεν ξεθωριάζουν εύκολα, μόνο γίνονται δυνατότερες στο χρόνο αφού κρατάμε μόνο αυτά που θέλαμε να έχουμε ζήσει..Ζούμε μεγάλες στιγμεεες... Καλημέρααα "λαλαληστό".. χι..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όλα τα καλά εκέι τα έχετε.

pølsemannen είπε...

Α!

Καινούργιο βλογοπαίγνιον;

Αχ, τι τραβούμε και εμείς οι ώριμοι, σοβαροί (λέμε τώρα), κύριοι από την ξεσαλωμένην μαθητιώσαν νεολαίαν...

Ενδιαφέρουσες επιλογές και μάλιστα μερικές μάλιστα τις προτιμούμε και εμείς...

Όταν μαζέψουμε αρκετό χρόνο για να συμμαζέψουμε ένα αξιοπρεπές πόστ με τα δέοντα Εμ Πει Τρία θα σας στείλουμε ειδοποίηση με σχετική τεριρέμ κοσμοσφαίρα!

(Καλά εάν δεν ακουστούν και μερικά "γντούπ" όταν ανεβεί το ποστίδιον μέχρι και τον φανατικό μου αναγνώστη στην Νέα Ορλεάνη, πολύ θα τσανδισθώ)

Καλημέρες!

david santos είπε...

It places fhoto of Madeleine in your bloggue


Missing Madeleine!
Madeleine, MeCann was abduted from Praia da Luz, Portugal on 03/03/07.

If you have any information about her whereabouts, please contact Crimestoppers on 0800555111 Please Help

unlearn... είπε...

ιον...χεχε!Ζούμε όντως μεγάλες στιγμές!Γειά σου σοκολατένια ;)

***

Ε όχι δα αγαπητέ δείμε!Τα περισσότερα ανηφορίζουν συνήθως και το Σεπτέμβρη έζησα δύο πανέμορφες συναυλίες στην όμορφη πόλη σας...αμε!

***

Αγαπητέ ώριμε, σοβαρέ Πøλσεμάνιακ

Θα αναμένουμε λοιπόν το αξιοπρεπές Εμ Πει Θρι ποστ σας.

Με σεβασμό,
Η ξεσαλωμένη μαθητιώσα νεολαία

ΥΓ.Λαλαλαααα...!!

***

...Ωχ!Με ανακάλυψε!Φαίνεται ο κύριος Σάντος θα είναι φαν του Αγγελάκα κι αυτός....



Λαλαλαααα......!!!!

CrazyCow είπε...

Καταρχήν είναι μεγάλη μου τιμή να κάνω comment κάτω από τον τρισμέγιστο, κορυφαίο, ανεπανάλυπτο... ένα και μοναδικο κύριο Σάντος... RESPECT! (χειροκρότημα και υπόκλιση... ευχαριστώ!)

Κατα δεύτερον, δεν υπάρχει δεύτερο... Ένα γεια πέρασα να πω :P Χαιρετώ σας δεσποινίς μου... :P

unlearn... είπε...

Γειά σου κι εσένα ρε τρελοαγελαδίτσα!Σε πάω!Τι καλά που γύρισες (όχι απο τον κόσμο σου, στον δικό μας κόσμο ;)...λαλαλααααα!!!

Paranoia είπε...

επιλογάρες
κούκλα μου
εύγε

Desposini Savio είπε...

μπράβο κοριτσάκι! άντε να πας τώρα και σε νέα μουσικά δρώμενα. εκεί στας εξοχάς δεν διοργανώνονται ωραία κόλπα..;


(άσχετο, αυτός ο Santos έχει αρχίσει και με εκνευρίζει. τσουπ, σαν το μανιτάρι παντού πετάγεται :p)

Unknown είπε...

Για το bonus κομμάτι σας καλώ... γιατί εγω ξέρω πόσες φορές το χω ακούσει τις τελευταίες 5 μέρες->237.
Καλημέρα σας.

pølsemannen είπε...

Αγαπητή unlearn,

Άφιξις αντιβαρυτικής μουσικής κοσμοσφαίρας ακριβώς εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή unlearn,

Ε, είπα να περάσω κι εγώ να πω ένα γεια στο άσχετο! ;) (βασικά ψάχνω δικαιολογίες να μην κάνω το μουσικό ποστ - είμαι πολύ τεμπέλης τελικά)

Α, και κάτι ακόμα: το podcast έχει γίνει τέλειο με όλα όσα έχεις βάλει! :)

Λοιπόν, το αφήνω να παίζει, και πάω για διάβασμα...

Χαιρετίζω την απανταχού συν-μαθητιώσα νεολαία!

Ha det bra och vi ses!

Λαλαλααα! :))))